Yangın Merdiveni Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi için önemli öneme sahiptir. Araştırmalar yangın mebdeladıktan yalnızca 3 an içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk derunindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Yangın merdivenleri, yangın esnasında çatı sakinlerinin emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlayarak yaşamsal öneme Yangın merdiveni sistemlerinin tasarımı ve inşaı, yangın güvenliği dair uzmanlaşmış firmalar tarafından gestaltlmalı ve dayalı yönetmeliklere muvafık olmalıdır.

Yangın Bapsı ivedi durumlarda binadan hariçarı çıkış esenlamanın üstı aralık yangının özge alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylecene yangının kontrol altına tuzakınması kolaylaşır ve daha fazla hüsran vermesi önlenir.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak yoklama şeşna hileınmasına yardımcı olabilir ve yangının öbür bölümlere yayılmasını engelleyerek can kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Çıkış mesafelerinin bapdan tuzakındığı bina tasarruf sınıflarında, bir koridor derunindeki 2 yangın merdiveni arasındaki mesafe, yağmurlama sistemi olmayan gestaltlarda koridor uzunluğunun nimsından ve evetğmurlama sistemi olan gestaltlarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden az olanaksız.

Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının yangın kapısı etrafının düşmemesi dâhilin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup travmaya saik vermemesi dâhilin kapatılmalıdır.

Yeni veya külüstür binalarda görebileceğiniz yangın merdiveni hangi kriterlere nazaran üretilir, yangın merdiveni standartları nelerdir kabil soruların yanıtlarını kaygı ediyor olabilirsiniz. İlgili merciler aracılığıyla pıtrakı bir şekilde denetimleri meydana gelen yangın merdivenleri betonarme kuruluşlara göre çok henüz yavaş ve dayanıklı olan çelik malzemelerden üretilmektedir.

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden konstrüksiyonlır. Bu malzemelerin katı sıra, yangın bapları ekseriya özel şümul ve kapı menteşeleri kabil diğer yangın himaye özelliklerine sahiptir.

Her mevsim erkin buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde yahut arkasında herhangi bir pırtı, möble yahut gayrı bir müşkül bulunmamalıdır. üste Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Zemin kattaki dükkân ve benzeri yerlerde zat adetsı 50’nin altında ve kaçış uzaklığı en uzak noktadan dış ortama açılan bapya olan uzaklık 25 m’den azca ise, yapı dışına yalnızca çıkış yerinde kabul edilir.

Sertifikasız yangın kapıları da yakışır maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Ehven yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları karınin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar hesaplı bir alternatif sunar.

Evgin çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme iye bir yapı elemanıdır.

Bu merdivenler, binaların dış cephesine veya iç mekanlarına monte edilebilir ve bir yangın yerinde hızlı ve güvenli bir şekilde kaçış esenlar.

Yangın merdiveni bapları, yangına karşı güçlü peklik gösteren malzemelerden yapılmış olmalıdır. Ekseriyetle yangına dayanıklı çelik veya ahşap malzemeler yeğleme

Report this wiki page